Головна » 2012 » Травень » 14 » Знання - це сила
19:32
Знання - це сила
Щоб знайти своє місце в житті, треба багато чому навчити, дізнатися на власному досвіді. Життя багатогранне, і слід встигати за його бурхливим плином, уміти пристосовуватися до нового, невідомого, а для цього – постійно удосконалювати набуті знання. Шлях до них нелегкий, він потребує завзяття й наполегливості. Та якщо хочете бути освіченим, ерудованим, затребуваними, на шляху до знань вас не зупинять ніякі перешкоди.
          Для чого ж вони, знання, потрібні? Більшість молоді переконана: лише для того, щоб влаштовуватися на гарну роботу. Адже опанувати професію і займатися улюбленою справою, а тим більше стати висококваліфікованим фахівцем і бути корисним суспільству, без знань не можливо. Дехто вважає: «Аби йти вперед, необхідні бажання і знання про світ. Бажання – це пальне нашого внутрішнього «двигуна». А щоб воно перетворилося на досягнення, треба ефективно використовувати свої знання».

            Проте, на жаль, є і такі, хто думає: бути освіченим ні до чого. Навіщо знати класичну літературу? Без цього не можна прожити! А математика… і без неї можна порахувати гроші, головне, щоб вони були. Фізика? Щоб користуватися розеткою, праскою, лампочкою чи телевізором, знання теорії не потрібні. Але так міркувати можуть тільки безініціативні, ледачі і як наслідок – неуспішні люди.

            Зрозуміло, що людина – не енциклопедія і все знати не може. Тому у вищих навчальних закладах, як правило, навчають шукати інформацію і ефективно використовувати її. Формули та історичні дати, які доводилось зубрити перед іспитами, може, й вивітрюються з пам’яті. А от уміння здобувати потрібну інформацію, знання – залишаються назавжди. Тим паче, що дізнатися про ту чи іншу подію допоможуть Інтернет і бібліотека (хоч доведеться витратити більше часу, але це джерело надійніше). Не варто зловживати «електронною допомогою», бо переваги знань у голові перед «інформацією на екрані» очевидні. Уявіть, що відповідь на запитання необхідна терміново, а змоги зазирнути в «шпаргалку» немає.

            Навіщо ще потрібні знання? Погодьтесь, приємніше спілкуватися з людиною освіченою, начитаною. Недарма О.Пушкін зазначав, що читання – найкраще навчання. Люди, котрі мали глибокі й всебічні знання, досягали висот. Цар Соломон попросив у Бога тільки одне – знання. А до цього додалися багатство, мудрість, любов, довголіття.


Категорія: Навчання | Переглядів: 2560 | Додав: StudentSun | Теги: Знання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 SODA  
0
Created the greteast articles, you have.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]