Головна » 2012 » Лютий » 1 » З днем народження машино!
20:55
З днем народження машино!

29 січня – День винаходу автомобіля

          29 січня 1886 року вважається «днем народження» першого у світі бензинового автомобіля, адже саме цього дня німецький конструктор Карл Бенц одержав патент №37435 на винайдений ним авто – «самохідний безрейковий транспортний засіб, призначений для пересування по поверхні Землі», він же – «самохідний екіпаж із бензиновим двигуном».

                Триколісний двомісний екіпаж нині в багатьох викликав би усмішку, тому чи варто дивуватися сучасникам конструктора, котрі зовсім не звернули увагу на великий винахід. Ні першому триколісному автомобілю, ні наступним моделям  не вдалося прорватися на ринок Німеччини. До 1893 року було зроблено не більш як 15 зразків автомобілів «Benz». Однак поява легкового, легкого, компактного і потужного двигуна внутрішнього згорання відкрило безмежні можливості для розвитку автомобілебудування. Нині прізвище німецького конструктора стало складовою назви концерну, чиї автомобілі завоювали репутацію найнадійніших і найбільш престижних у світі.

                І хто знає – може, нашим сучасникам варто вважати нинішніх винахідників диваками? Щоб не проґавити якийсь винахід, котрий за кілька десятиріч назвуть винаходом століття…

Категорія: Цікавинки | Переглядів: 816 | Додав: StudentSun | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]