Головна » 2012 » Лютий » 1 » Відзначаймо своє свято
21:23
Відзначаймо своє свято

Студентам пощастило! Адже вони мають два власних свята: 17 листопада відзначають Міжнародний день студента і 25 січня – Тетянин день.

Цього дня православна церква відзначає день пам’яті святої великомучениці Тетяни. Вона присвятила себе служінню Богові й загинула від рук язичників. Саме 25 січня, у день великомучениці Тетяни, у 1755 році російська імператриця Єлізавета Петрівна створила у Москві перший університет. Тож свято асоціюється з днем студентства. Незабаром в одному з приміщень старої будівлі університету було створено будинкову церкву святої Тетяни, а саму святу оголошено покровительською всього російського студентства.

Неофіційно це свято студенти почали відзначати ще у середині XIX сторіччя, адже саме в цей час у студентів закінчувались іспити і починалися канікули, це і відзначали студенти. З нагоди канікул студенти влаштовували урочисті дійства – забави, концерти і обов’язково молебен у церкві. Тетянин день це чудова нагода для всього студентства відволікатися від навчання та цілковито поринути у світі веселощів, радісних святкувань та пустощів. Спочатку це свято відзначалося не тільки у Москві. Але, згодом його святкувало все російське студентство.

Незважаючи на те, що історія свята сягає своїм корінням у давні часи, традиція відзначати своє «професійне» свято – Тетянин день – живе й понині.

Категорія: День в Історії | Переглядів: 875 | Додав: StudentSun | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]