Головна » 2010 » Лютий » 6 » Відмінники вчетверо частіше потрапляють до психлікарень
19:01
Відмінники вчетверо частіше потрапляють до психлікарень
Школярі з відмінними оцінками більш схильні до маніакально-депресивного психозу ніж звичайні учні.

Школярі, які мають лише відмінні оцінки, страждають на біполярний розлад (відомий як маніакально-депресивний психоз) значно частіше за учнів із середньою успішністю.
Група учених з Великобританії і Швеції провела дослідження успішності майже 714 тисяч шведських школярів, які завершили обов'язкову середню освіту в 1988-1997 роках.
Успішність оцінювалася за наслідками іспитів, які учні здавали у віці 15 і 16 років. Отримані дані дослідники порівняли зі статистикою госпіталізацій з приводу біполярного афектного розладу в досліджуваній групі.
За результатами дослідження, відмінники страждали на біполярний розлад майже в чотири рази частіше, ніж учні з середньою успішністю. Школярі з гіршою успішністю зверталися за медичної допомогою з приводу вказаного розладу майже удвічі частіше за "звичайних" учнів.
Науковці з'ясували, що пацієнти з біполярним розладом частіше за інших мали відмінні оцінки з музики і шведської мови. За словами Джемса Маккейба з Королівського коледжу Лондона, це підтверджує результати попередніх досліджень, під час яких був виявлений зв'язок між лінгвістичними і музичними творчими здібностями і вказаним захворюванням.
Попри виявлений зв'язок між успішністю і подальшим розвитком біполярного розладу, Маккейб підкреслив, що більшість людей, які отримували в школі відмінні оцінки, не мають проблем з психічним здоров'ям.


Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Цікавинки | Переглядів: 875 | Додав: StudentSun | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]