Головна » 2010 » Травень » 4 » Топ-10 найкращих екологічних маршрутів для мандрівників
16:49
Топ-10 найкращих екологічних маршрутів для мандрівників
Прихильникам активного відпочинку на природі радять відвідати Галапагоський архіпелаг, Аляску, Непал, Тибет і вулкани Коста-Ріки.
Журнал Forbes назвав найкращі "зелені" маршрути світу, які обирають прихильники активного відпочинку на природі, що не завдає шкоди флорі та фауні.

До десятки таких туристичних напрямків увійшли Компас Кей - приватний острів на Багамах, відвідувачі якого можуть насолоджуватися спілкуванням з добродушними акулами у воді, багатий на печери острів Санта-Круз на Галапагос, сафарі в Кенії і рафтинг суворими порогамирічки Алсек на Алясці.

Також Forbes рекомендував спостереження за птахами наКарибських островах і піший туризм по гімалайських хребтах Непалу і Тибету.

Екологічні "стежки" прокладені в бразильській "водній країні" Пантана і до вулканів Коста-Ріки.

Також серед маршрутів є такі, що відкривають підводне життя Індонезії і таємниці гігантських черепах Гренади.

За даними Міжнародного товариства екотуризму, екологічний туризм стає все більш бурхливо зростаючим напрямком цієї галузі бізнесу і протягом шести років може досягти обігу в 470 мільярдів доларів на рік.

Примітно, що екологічні подорожі обходяться суттєво дешевше за "пляжне" життя в готелях "все включено" - так, американський екотурист витрачає 66 доларів на день, відпочиваючи за кордоном, і 88 доларів - на території США.

Категорія: Цікавинки | Переглядів: 844 | Додав: StudentSun | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]