Головна » 2010 » Березень » 7 » Помер знаменитий кінорежисер Володимир Мотиль
12:01
Помер знаменитий кінорежисер Володимир Мотиль
21 лютого пішов з життя автор таких шедеврів радянського кіно, як "Біле сонце пустелі" і "Женя, Женечка і "Катюша".
Пізно ввечері у неділю, 21 лютого, в одній з московських лікарень помер знаменитий кінорежисер Володимир Мотиль. Йому було 82 роки.

Перед смерть Мотиль два тижні перебував у реанімації. Його госпіталізували 5 лютого, після обстеження лікарі виявили у Мотиля перелом шийних відділів хребта і пневмонію. Стан хворого оцінювався як важкий.

Володимир Мотиль народився 26 червня 1927 року. Він закінчив акторське відділення Свердловського театрального інституту та історичний факультет Свердловського університету. Свій перший самостійний фільм - "Діти Паміру" - Мотиль зняв в 1963 році.

Серед найбільш відомих робіт Мотиля - "Женя, Женечка і "Катюша" (1967 рік) і "Звезда пленительного счастья" (1975 рік). Всенародну популярність Мотилю приніс пригодницький фільм "Біле сонце пустелі".

У жовтні 2009 року Володимир Мотиль завершив роботу над картиною "Багровий колір снігопаду", яка стала його останнім фільмом.

Категорія: Культура | Переглядів: 927 | Додав: StudentSun | Теги: фільм Багровий колір снігопаду, фільм Катюша, Володимир Мотиль, фільм Біле сонце пустелі, фільм Женя Женечка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Cassio  
0
This is way more helfupl than anything else I've looked at.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]