Головна » 2010 » Лютий » 9 » Новини в Історії за 9 лютого.
11:01
Новини в Історії за 9 лютого.

9 лютого американець виступив з ініціативою проведення міжнародних командних змагань з тенісу, підписано Берестейський мирний договір, а також відбувся перший офіційний політ пасажирського літака "Боїнг-747".

9 лютого - Міжнародний День стоматолога

1897 рік — у Росії пройшов перший, одноденний перепис населення - у країні на той час проживало 128.2 мільйонів чоловік.

У 1900 році американець Дуайт Девіс виступив з ініціативою проведення міжнародних командних змагань з тенісу.

Його виклик прийняла команда британських тенісистів, з котрою у серпні цього ж року збірна студентів Гарварда провела перший міжнародний турнір. З 1902 року командна першість світу серед чоловічих команд, котра отримала назву Кубок Девіса, почала проводитись щорічно і сьогодні є найпрестижнішим міжнародним командним змаганням з тенісу.

1918 року підписано Берестейський мирний договір.

Берестейській мир— мирна угода між Українською Народною Республікою з одного боку та Німеччиною, Австро-Угорщиною, Туреччиною і Болгарією з другого, підписаний Бересті; перший мирний договір у Першій світовій війні 1914-18 роки.
Договір від 9 лютого 1918 року врятував Україну від поглинення радянською Росією. Неспроможність УЦР виконувати в повному обсязі господарські статті договору призвели до наростання суперечностей між УЦР і австро-німецьким командуванням в Україні, відтак до падіння демократичної УНР і появи гетьманського уряду П.Скоропадського.

В 1969-му відбувся перший офіційний політ широкофюзеляжного пасажирського літака "Боїнг-747" (США). До припинення їх виробництва у 1984 році було збудовано 1832 таких літаків.

Сьогодні народилися…

У 1783-му Василь Жуковський, російський поет, основоположник російського романтизму ("Сільське кладовище", "Людмила", "Світлана").

1846 рік Вільгельм Майбах, німецький інженер, конструктор першого "Мерседеса".

Майбах створив перший успішний двигун, що працював на світильному газі. Вже за два роки він сконструював двигун, що працював на рідкому паливі з карбюратором і був використаний Даймлером у першому мотоциклі. 10 листопада 1885 вони встановили розроблений ними двигун внутрішнього згоряння на дерев'яний велосипед, який зробив цього дня свою першу поїздку.

1887 року Василь  Чапаєв, командир більшовицьких військ у роки Громадянської війни в Росії.

1928-йРінус Міхелс, голландський футбольний тренер ("Аякс"), один із творців стратегії "тотального" футболу.

В 1943 році народився Джо Пеши, американський актор, лауреат премії "Оскар" ("Хороший хлопець "Смертельна зброя", "Один дома", "Круті хлопці"…).



Категорія: День в Історії | Переглядів: 855 | Додав: StudentSun | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]