Головна » 2010 » Лютий » 9 » Названо Топ-10 найкращих розваг для екстремалів
12:21
Названо Топ-10 найкращих розваг для екстремалів

Серед спокус: заплив з білою акулою у ПАР, політ у космос в Росії та забіг биків вулицями Памплона у Іспанії.


Компанія Lonely Planet назвала десять найкращих видів розваг для екстремалів (1000 Ultimate Experiences).

1. Big Shot Ride, Лас-Вегас

Атракціон The Big Shot, який розташувався в тіні знаменитого готелю-казино Stratosphere, піднімає на висоту в 329 метрів всього за 2 секунди (швидкість - більше 500 кілометрів на годину).

2. Мото-таксі, Таїланд

У Таїланді діє ціла мережа мото-таксі, водії яких проносяться на величезних швидкостях повз нескінченного потоку машин, ігноруючи правила дорожнього руху. Часто можна помітити тук-туки, які повільно плетуться і везуть постраждалих пасажирів до найближчої лікарні.

3. Скелелазіння, долина Йосеміті, США

Долина Йосеміті залишається справжньою Меккою для альпіністів. Навіть з урахуванням сучасної екіпіровки гранітна 915-метрова скеля Ель-Капітан залишається однією з найскладніших для сходження.

4. Водний парашут, Акапулько, Мексика

Цей вид відпочинку був придуманий саме в Акапулько. У бухті завжди дме сильний вітер, а при підйомі відкривається чудовий вигляд.

5. Рафтинг по Замбезі, Замбія і Зімбабве

Британський союз каное дав цій пінистій річці найнебезпечніший п'ятий рівень через жорсткі пороги і круті ухили. Один з порогів носить символічну назву Забуття, тому що потопив найбільшу кількість човнів.

6. Біг биків, Памплона, Іспанія

Завдяки "Фієсті" Ернесто Хемінгуея, багато дізналися про своєрідний пролог кориди - прогоні биків по вузьких вулицях міста, коли бажаючі можуть спробувати не потрапити під копита розпалених тварин. З 7 по 14 липня ви можете взяти участь в забігу енсьєрро.

7. Міст Харбор-Брідж, Сідней

Не бійтеся і повторіть досвід австралійського комедіанта Пола Хогана - заберіть найбільший арочний міст Харбор-бридж в Сіднеї, який місцеві жителі прозвали "вішалка".

8. Заплив з акулами, острів Дайер, ПАР

Заплив з великою білою акулою. Для цього буде потрібно застрибнути в клітку і поринути у вольєр з голодними акулами.

9. Кордон космосу, Росія

У любителів польотів і марив про зоряне небо з'явилася можливість доторкнутися до чорної кромки космосу. Для цього варто піднятися на бойовому винищувачі МіГ-29 на висоту 25 кілометрів. Пілот навіть може на якийсь час передати управління машиною.

10. Плавання з дельфінами, Нова Зеландія

Ці грайливі ссавці, відомі своїм розумом і яскравою індивідуальністю, гарантують приплив ендорфінів. Остання тенденція: бажаючим поплавати доведеться заспівати кілька пісень, щоб привести морських тварин в хороший настрій.



Категорія: Цікавинки | Переглядів: 877 | Додав: StudentSun | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]