Головна » 2012 » Лютий » 1 » Куплена наука
21:31
Куплена наука

Не секрет, що багато батьків платять своїм дітям за хороші оцінки або пропонують їм за це хабарі – комп’ютери, велосипеди, мобільні телефони тощо. Однак хоч ці методи іноді й  сприяють формальному поліпшенню успішності, мало хто задумується над тим, що вона можуть спрацювати проти дитини, нівелювати і зменшивши справжню вмотивованість навчання.

Стосовно того, чи доцільно платити школярам за оцінки, існують дві діаметрально протилежні думки – так і ні. Причому прихильники обох наводять, здавалось би, переконливі аргументи. Приміром, у середовищі батьків часто можна почути роздуми, що, мовляв, дорослі ж отримують за свою роботу гроші, а навчання у школі – це теж праця, яка мусить оплачуватися. До того ж дитині рано чи пізно потрібно вчитися розпоряджатися власними грошима. Дехто до цього додає, що у дітей, як у дорослих дітей, є улюблені справи і такі, які вони змушені робити. А оскільки один із секретів виховання полягає у тому, щоб зацікавити дитину виконувати не надто приємне завдання, то, на їх думку, невеличке матеріальне заохочення може допомогти в цьому.

Разом із тим  багато тат  імам виступають категорично проти купівлі« у дітей оцінок, оскільки переконані, що дитина не повинна сприймати навчання як спосіб заробляння грошей, оскільки воно саме по собі цінне та важливе. Більше  того, застерігають вони , враховують власний досвід, якщо почати застосовувати такий підхід ще з молодших класів, у майбутньому дитяча «наука» може стати значно дорожчою. Що ж до набуття навичок користуватися власними коштами, то з цим завданням можна впоратися за допомогою кишенькових грошей, виділення яких не повинне пов’язуватися з оцінками.

Платити за оцінки чи ні, звичайно, вирішувати вам. Та приймаючи рішення обов’язково зважте всі «за» та «проти». Адже можливо, саме у вашому випадку доцільніше застосувати інший спосіб мотивації.

Категорія: Цікавинки | Переглядів: 695 | Додав: StudentSun | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]