Головна » 2010 » Квітень » 8 » Електронний стетоскоп
10:16
Електронний стетоскоп

Компанія 3M представила інноваційний стетоскоп.



Американська компанія 3M представила інноваційний стетоскоп - Littmann Electronic Stethoscope Model 3200. Новинка має вбудований Bluetooth-модуль, а в комплекті є спеціальне програмне забезпечення Zargis
Серед них - система придушення небажаних шумів. Також можна підсилити звук у 18 разів порівняно з хорошим акустичним стетоскопом. Вбудований у діафрагму фільтр дозволяє слухати серце та легені у трьох частотних діапазонах. Ці дані можна переслати на персональний комп'ютер за допомогою бездротового зв'язку Bluetooth. А програма Zargis Cardioscan дозволяє проаналізувати зібрану інформацію, ідентифікувати, візуалізувати та зберегти її.
Електронний стетоскоп, за словами розробників, це практично домашній діагностичний центр. Наприклад, якщо прикласти прилад до грудей, серцебиття можна слухати через комп'ютер. Завдяки цьому не потрібно викликати додому лікаря. Можна навіть записати зразок та переслати його в клініку. А якщо лікар таки прийшов, то може візуально оцінити результат на своєму ноутбуці.
Не потрібно ніяких ехокардіограм. Одразу готовий документальний файл, який можна передати у картотеку клініки чи використовувати для консультацій в інших медзакладах.
Електронні стетоскопи випускають вже досить давно. Вони можуть використовувати алгоритми обробки звуку, підсилювати сигнал чи відсікати шуми, але бездротовим модулем такий прилад обладнали вперше.
Також стетоскоп від 3M має рідкокристалічний дисплей з підсвічуванням, на якому відображається пульс пацієнта і різні технічні дані, на кшталт заряду батарейки та часу. Окрім цього є спеціальне меню, де можна регулювати рівень чутливості приладу. Стетоскоп працює від звичайних пальчикових батарейок, які забезпечують до 20 годин безперервної роботи.
Новинка від компанії 3M стала фіналістом щорічного престижного конкурсу на отримання премії імені Томаса Едісона за кращий інноваційний продукт. А ще авторитетний журнал Popular Science присвоїв цьому стетоскопу звання "Винахід року".
Ціна на Littmann Electronic Stethoscope Model 3200 в середньому становить $380. Недешево?.. Але ж здоров'я безцінне.
Cardioscan. Цей електронний стетоскоп схожий на звичайний мембранний прилад, але має низку переваг.

Категорія: Наука | Переглядів: 1292 | Додав: StudentSun | Теги: електронний стетоскоп | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Babar  
0
That's more than sneisble! That's a great post!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]