Головна » 2010 » Березень » 26 » 26 березня в Історії.
15:03
26 березня в Історії.

26 березня оголосили про успішне випробування вакцини проти поліоміеліту, УЄФА заснувала Кубок володарів кубків, Путіна вперше обрали президентом Росії, а в Україні — чергові парламентські вибори.


Сьогодні у військовослужбовців внутрішніх військ МВС України професійне свято. Вітаємо!

У 1921 році спустили на воду канадську шхуна "Блюноус", які потім не програла жодної гонки. Нині це судно зображено на канадських 10 центах.

1953 року американський лікар Джонас Едвард з університету міста Піттсбург оголосив про успішне випробування вакцини проти поліоміеліту на невеликій групі дорослих і дітей.

В 1960 році – УЄФА заснувала Кубок володарів кубків, який двічі здобувало київське "Динамо".

Кубок володарів Кубків УЄФА — другий за престижністю трофей серед європейських футбольних команд, що проводився під егідою УЄФА. Розігрувався з 1960 по 1999 рік. Право участі в турнірі мали право володарі Кубку країн, або фіналісти (у випадку, коли Кубок країни здобувався чемпіоном). Лише п'ять команд вигравали Кубок Кубків більше одного разу: по два рази - Динамо (Київ), Мілан, Челсі та Андерлехт; та чотири рази Барселона.

2000-й — Володимир Путін вперше обраний президентом Росії (52,77% у першому турі).

У 2006-му в  Україні відбулися чергові парламентські вибори.

Найбільшу кількість голосів виборців набрала Партія регіонів (186 народних депутатів), друге місце за Блоком Юлії Тимошенко (129 народних депутатів), третє - блок "Наша Україна" (81 народний депутат). Крім того, до парламенту пройшли СПУ (33 народних депутати) та КПУ (21 народний депутат).

Люди в історії.

В 1938 році народився Олексій Петренко, український актор ("Двадцять днів без війни", "Распутін", "Як цар Петро арапа женив", "Агонія").

1944 року народився Дайана Росс, американська співачка, акторка, композиторка.

Дайана Росс — багаторазова номінантка на "Греммі" й   "Оскар". У 1960-х роках - учасниця групи "The Supremes". Її сингли 18 разів очолювали американський хіт-парад.

1949-го народився Патрік Зюскінд, німецький письменник ("Парфумер").

В 1985 році Кіра Найтлі, англійська кіноакторка.

В кіно дебютувала в десятирічному віці. Всесвітній популярності Найтлі сприяла картина "Бий як Бекхем", а також фільм "Король Артур", серія фільмів "Пірати Карибського моря" і стрічка "Гордість і упередження" (2005 рік ), за роль в якій Кіра була номінована на премію Оскар у категорії найкраща актриса.

Категорія: День в Історії | Переглядів: 945 | Додав: StudentSun | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]