Головна » 2010 » Червень » 18 » 18 червня в Історії.
13:39
18 червня в Історії.

Про  відомі  події та  відомих людей цього дня.


Максим Галкін
Сьогодні народився Максим Галкін.
1583 рік — перше страхування життя. У Лондоні Ричард Мартін застрахував життя Вільяма Гібсона на суму 383 фунти.

 1754 року  закладено фортецю святої Єлисавети, пізніше — Єлисаветград, тепер — Кіровоград.

 Стрімким розвитком від середини XVIII століття місто зобов'язане будівництву фортеці святої Єлизавети й вдалому розташуванню. Відтоді відоме як Єлизаветград (український відповідник для Елисаветградъ), місто пережило у середині ХІХ — на початку ХХ століть «золоту еру» — розвивалась промисловість, розквітла культура, зокрема тут був відкритий перший український професіональний театр. Від 1939 року місто стало центром Кіровоградської області. Нині промисловий комплекс 250-тисячного Кіровограда налічує понад 70 підприємств.

 В 1761 році в  Росії засновано пенсії за службу.

 В 1889-му   американець Річардсон запатентував дитячий візочок.

 1932 року  в  Женеві заснована Міжнародна федерація баскетболу (ФІБА).

Спочатку в її складі було вісім країн - Португалія, Аргентина, Італія, Румунія, Латвія, Швеція, Чехословакія і Греція.  А в 1935 році Міжнародний Олімпійський Комітет  визнав баскетбол  олімпійським видом  спорту. В наступному році на Олімпіаді в Берліні, в програмі вперше з'явився баскетбол.

2007 рік — робот на ім'я Тіро став тамадою на весіллі корейського інженера Гйон Дже Сока, котрий сконструював цю розумну машину спеціально для церемонії свого одруження.

 Народилися:

1935 року Юрій Соломін, радянський актор театру й кіно (фільми "Ад'ютант його превосходительства", "Дерсу Узала", "Звичайне диво", "ТАРС уповноважений заявити").

 В 1942 році народився  Джеймс Пол Маккартні, визначний англійський рок-музикант і композитор.  Засновник і учасник групи "Бітлз".  Перший мільярдер серед музикантів.

 1949-го народилися  Ярослав та Лех  Качинський, польський політики.

Лех Качинський —президент республіки Польща у 2005-2010.  Загинув в авіакатастрофі у квітні 2010 року.

Ярослав прем'єр-міністр Польщі в 2006-2007 роках від партії "Право і справедливість".Наразі він є кандидатом у президенти Польщі.

 У 1976 році народився  Максим Галкін, російський артист естради, пародист, телеведучий, співак.

Артистичний дебют Галкіна відбувся у квітні 1994 року: він виступив з пародіями на сцені Студентського театру МГУ. У липні 2001 року на фестивалі "Слов’янський базар у Вітебську" відбувся перший сольний концерт Максима Галкіна. З цього моменту сольні виступи артиста стають регулярними. З жовтня 2001 Максим спробував себе в новому амплуа - він почав співати. Його першим вокальним досвідом стала пісня "Будь або не будь", яку він виконав дуетом з Аллою Пугачовою . Наразі Максим Галкін активно гастролює по Росії. Багато шоу-заходи на федеральних телеканалах не обходяться без його участі.


Категорія: День в Історії | Переглядів: 972 | Додав: StudentSun | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]